Fåret eller kaninen?

Eftersom lillasyster Elise fick en virkad kanin av mig ska självklart storebror Edvin också få sig en mjukis. Jag undrade vad han ville ha för en figur och mamma Anci visade några förslag på internet. Det var nog lite övermäktigt för honom varpå han frågade mamma A vilken hon tyckte passade bäst till hans säng. Sötnosen! Ja, det blir nog väldigt svårt att välja då man får så många olika alternativ. Det hela slutade i alla fall med att han valde ut två stycken han fastnade extra mycket för, fåret Shaun och kaninen Minna, så blir det upp till mig vilken jag väljer att virka åt honom. Men jag har bestämt mig för att vara busig och göra båda, en får han så snart den är färdigvirkad och den andra dyker nog upp i ett paket under julgranen. Garnet till första projektet är redan inhandlat, i samma ekologiska bomull som Elises kanin fast i andra färger.

vs.

(bilder från Google)


MMS

Fick ett väldigt mysigt mms igårkväll! Från ingen mindre än min älskade Elise som tackade för figuren som kom med posten och berättar att den är god men inte fått ett namn ännu, men det är lugnt för storebror ska hjälpa henne med det. Nu väntar jag spänt på att få höra vad den ska heta!

Jag trodde inte figuren skulle hinna fram redan till måndag, då jag postade den på söndageftermiddag i tron att lådan redan tömts. Så supplise på mig själv!


Supplies! (läses med asiatisk brytning)

Hihihi, jag är så busig! Om ett par dagar så kommer nämligen en lycklig själ få en överraskning neddimpandes i brevlådan. Hoppas den kommer uppskattas!Nytt projekt påbörjas i lugnet

Idag är jag gräsänka för ett tag då Rob är ute och leker med sin cross. Jag passar då på att starta ett litet projekt jag haft i tankarna ett tag, nämligen till min älskade lilla Elise. Jag har tänkt att jag skulle virka något till henne och jag blev så glad då Anci frågade mig om jag inte kunde pyssla ihop nåt till lillan. Hur går talesättet? "Great minds think alike"! Så nu sitter jag och virkar en söt sak till min Elise som hon ska få någon gång framöver. Eftersom min syster Anci är mycket för miljöns välfärd har jag valt ett ekologiskt bomullsgarn i en färg jag fastnade för;

Har inte kommit så långt ännu, men det tar sig. Mönstret är på engelska och detta är första gången jag testar ett sådant. Det innebär att jag först översätter de för mig nya termerna till svenska och sedan virkar en bit, översätter och virkar, översätter och virkar osv.


Blandad kompott

Igår lämnade jag in min dator med förhoppningen att så småningom få tillbaka pengarna jag betalade för den eller en ny dator som vill vara min vän. Nu är det bara att vänta 2-4 veckor. Suck. Vill. Ha. Nu.

Något spännande och superhemligt som pågår just nu är möhippeplanering för Sandra, som nyss förlovade sig och snart ska gifta sig. <3 Det är så himla roligt!

Mina nya stövlar är underbara! De ger inga skavsår, de funkar i alla väder (japp jag har provat.. eller ja inte i snö ännu) och de passar till alla kläder (mm har testat det också.. i alla fall till ett par outfits).

Jag har designat ett hus! Och inrett det! I The Sims 3. Men jag känner mig ändå stolt och tror nog det kan vara ett framtida yrke, inredningsdesigner/arkitekt, om jag någon dag tröttnar på mitt snartutbildadtillyrke.

Nu ska jag slänga mig i bingen för jag mår lite tjyvens.. skyller på den goda gärningen jag gjorde idag, lämnade blod. Fick en mugg till samlingen, så nu har jag hela 3 (!) stycken.

Nattinatt!


Otrevliga lilla sak!

Min dator och jag är ovänner. Sedan jag tog hem den för första gången för snart 2år (3år?) sedan har vi bråkat ganska rejält. Det har blivit så pass illa att den flera gånger valt att totalstrejka, att självdö. Senaste episoden vi hade skedde idag. Jag är tydligen en dålig datormatte och nu verkar den ha fått nog. Eller näe, det är jag som fått nog på dess dåliga humör! Den har varit på rehab flera gånger på grund av detta, men det verkar inte hjälpa så nu ska den få flytta, hoppas jag, tillbaka till affären. Förhoppningsvis går det enligt mina planer och de välkomnar den med öppna armar och ger mig en helt ny dator att ta hem och vara ovän med.


I trädgården hemma i Sörmesunda...

... finns massor av läckerheter!


Sa jag att jag tyckte om Dahlior?Avslappnande

Denna smaskiga välkommenhemdryck fixade min far till mig, tack!


Mina två favoritmodeller <3

Jag gillar din kamera moster Carro! säger Elise.

Det gör jag också! säger Edvin.


Avslutar med denna lillfossing;


Wihoo jag vann!

Hihi, jag har vunnit ett av de hemliga paketen Lady Thirty hade en tävling om. Jag är glad! Stort leende på mina läppar nu =D Nu är det bara att sitta i hallen och vänta på att paketet ska trilla ned i brevinkastet!Vackert i Sörmesunda

I Sörmesunda finns det mycket vackert att fotografera;


Sörmesundahlior ;)

Ni har sett foton på dessa förr, men jag tycker de är så otroligt vackra att ni får stå ut med några fler. Mamma har berätta att blomman heter Dahlia. Kanske är detta min favoritblomma?


Vad är detta?

Det har varit fullt upp hemma hos mamma och pappa i och med mammas 60årsfirande, men så idag har vi tagit en tur till stan (Ö-vik, för ni som inte vet) där det shoppades vilt. Eller näe, tror vi kom hem med var sin påse med ett enda innehåll i vardera. Mitt köp är så otroligt inte lätt att veta vad det är att jag tänker köra en tävling. Den som gissar rätt vinner en "Enar", dvs en amigurumiuggla, i nästan valfria färger. För att göra tävlingen regelrätt får varken mamma eller Jeanette vara med och gissa eftersom de var med vid inköpet och de får heller inte berätta det rätta svaret för någon deltagande. Fusk tolereras inte! Så, för att vinna en Enar ska du alltså komma på vilket nyttoföremål detta ulliga gulliga döljer. Tävlingen avslutas då jag känner för det. Lycka till!

(OBS! Zootablettasken har inget med tävlingen att göra, agerar enbart ståstöd)


Lady Thirty

Ibland då jag läser mina favoritbloggar hittar jag spännande tävlingar. Och idag har jag funnit den bästa någonsin, det är nämligen Lady Thirty som bjussar på en trevlig sådan, med hemlig paket som vinst! Jag har ända sedan jag först hittade henne här i cyberrymden totalt fastnat för hennes söta illustrationer. Och idag har jag alltså gjort ett försök till att vinna ett av dessa spännande hemliga paket. Med förhoppningen om att en dag ha en äkta Lady Thirty pinal i min ägo håller jag tummar och tår och allt annat som går!

(bilden är från Google och jag hoppas att det är ok även för Lady Thirty)


Four- bagger!

Idag har min älskling bjudit mig på både lunch och bowling, mysigt mysigt och roligt roligt och gott gott. Vi var ungefär lika bra/dålig på bowling och vann varannan runda. Men något hände som jag aldrig varit med om i min bowlinghistoria. Jag fick nämligen först två spärrar på raken (detta har hänt förr) och detta följdes av en strike (även detta har hänt) men denna följdes av ytterligare en strike och ytterligare en (vilket kallas för turkey) men det tar inte slut där för efter dessa två spärrar och tre strikar kom ännu en strike (!!) vilket tydligen kallas för bagger. Jag, ickeproffessionellabowlingspelarenmedmaxtvåstrikeirad, har alltså lyckats med en bagger! Enligt Wikipedia är det när man får fler än tre strikes i rad och förklarar att mina fyra i rad kallas för en four-bagger. Det står även att det kan kallas en hambone när man lyckats med fyra strikes i rad.


Stolt! Än fast det nog mest räknas som tur.


Tävling på lolad.se

Jag är med i en tävling på lolad.blogg.se i förhoppningen att vinna något vackert från CAPI.me.
Kanske ni också vill vinna? =)


Ååhh

Hur sött var inte detta då?!

Cute Overload


Mina älskade syskonbarn <3

Det är svårt att beskriva vad dessa små liv betyder för mig. De har en stor del av mitt hjärta i besittning.

Edvin

Elise


Ängeln Eira

(bild från Anci & Kent)

Jag älskar er!


Spegelblank/spegelbild

Sandra efterfrågade fler bilder från den spegelblanka badplasten i Sörnoret, självklart ordnar jag det;


Barnasinnet ska uppmuntras!

Idag passade det utmärkt att inviga mina nya stövlar, då jag var väldigt rastlös i det trista regnvädret och dessutom sugen på en Nogger (jaja, jag vet att det inte passar med glass till detta väder, men är man sugen så är man!). Det blev då en promenad till Ica och i sann barnanda gjorde jag något alla borde göra någongång ibland; plaska i vattenpölarna. I alla pölar som fanns på hemvägen hittade man ringar efter att mina stövelklädda fötter klivit runt i dem. Roligt!

bild från Google


Gbg - bröllop

Orsaken till att vi åkte ner till Göteborg i första hand var för att närvara vid Robs kusins bröllop. Så på lördagen deltog vi i firandet av det lyckliga brudparet; Johan och Therese. Det var en trevlig fest! Men tyvärr hade de splittrat på många av paren i bordsplaceringen, enligt gamla traditioner, vilket gjorde att jag satt med totala främlingar. Det var mindre trevligt, men festen var som sagt ändå fin. På grund av detta kände jag mig inte så trygg att hiva fram kameran, så dessa bilder får vi tacka Rob för.
Han förevigade syskonen (vissa fd) Eriksson, från vänster Birgitta, Eivor, Britt-Eva, Barbro;

Snacksätande vid trappen innan brudparet anlände. Tilde och Alfred;

Såhär stilig entré gjorde brudparet;

Lyckliga;


Vid brudskålen kastades både ros och ris;

Det var trångt i festlokalen;

Grattis Johan och Therese!


Nu kan jag äntligen hoppa i vattenpölar!

(utan att bli blöt om fossingarna) För jag har blivit ägare av ett par alldeles egna gummistövlar. Dessutom är de väldigt snygga, helt i Carrostil. Bra färg, lagom höga vilket förminskar klumpighet och cool utformning. Perfekta!

Tänkte att det var dags att ha ett par vattentäta skor i min ägo då jag snart ska börja arbeta med ett yrke som anser att "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".


Gbg - Bohus fästning

En kväll, där nere i Göteborg, lånade jag och Rob våra husvärdars cyklar och tog oss en tur till Bohus fästning. Vi planerade att betala inträde för att gå in och bli lite mer kultiverade, men det visade sig att det var allsång med bland andra Danny Saucedo och inträdet var 4-dubbelt så mycket. Vi blev snåla och gjorde en liten vända in mot Kungäls centrum i stället. Jag kan ändå bjuda på ett par bilder från utsidan av fästningen.

Samt en fin vy från bron som leder till Kungälv och Bohus fästning;


Gbg - Universeum

Igår kom vi hem från Göteborg efter att ha hunnit med en massa saker; Lisebergsattraktionsåkning, Universeumbesök, lek med kusinbarn, stadspromenad, språrvagnsåkning, fönstershopping, tacosätande, hallonätning i park, bussåkning, grillning, cykeltur, Bohus fästningåskådning, filmtittande, bröllop och säkert mycket mer som jag inte kommer ihåg. Det har varit en mycket trevlig vistelse och jag skulle gärna åka dit igen för att utforska staden och ha lite mer kvalitetstid med Robs släktingar. Nedan bjussar jag på lite bilder från Universeum.
Utanför ingången ligger en vacker damm;

Där inne träffade vi på ett gäng ormar;


Väldigt realistiska grodor;


Vackra fåglar;


Några fula fiskar;

De två ovan ville bara vara med på bild om de fick visa hur fin tandhygien de hade..

En crazy-looking filur;

Samt några färgglada;OBS! Mamma om du läser dettta, för ditt eget bästa ska du INTE titta på nästa bild...

En mindre trevlig sak;

Och ja, det är jag själv som tagit denna bild, tro't eller ej!

De coolaste bilderna, enligt mig, är dessa;

Trots fotografering genom tjockt (och ibland väldigt smutsigt) glas är jag nöjd med många av bilderna. Det går ju trots allt inte att dirigera varelserna att göra som jag vill, simma/gå/flyga/hoppa dit det blir bäst komposition och bilder. Jag är extra nöjd med bilderna på maneterna, tycker de är otroligt vackra!


Copyright © Carolines virrvarr | Design by: Sandra Wall