Fullt har schemat varit idag

Det började med en (lång) tur på stan med Sandra där båda två kom hem med fynd. Jag fyndade en readuschcreme från Bodyshop med den underbara doften 'moringa' och en klänning för 120kr från H&M. När jag väl var hemma fixade jag mig festfin inför moffa Erlands 85-årskalas. Där bjöds det på två olika smörgåstårtor (MUMS!), två olika vanliga tårtor, kakor, bullar och massa snacks av olika smaker och varianter. Behöver jag berätta att jag var ganska mätt då vi rullade hem? (med bil, inte med matstinn kropssform i åtanke) Efter det njöt jag av en långpromenad längs med älven med Sandra. Nu sitter jag här vid datorn och är grymt sugen på popkorn, måste nog poppa några då jag postat detta inlägg. Imorgon bär det av hemåt med stopp för tandläkarbesök och dejt med Jessica i Ö-vik innan jag på kvällen fortsätter hem till mina päron. Ett plus i kanten är att det är dop för Elise på lördag och kusinträff (från mammas sida) på söndag, så jag kommer få träffa massor av saknade varelser. Längtar!


Little Big Planet

... är ett spel som jag och Sandra fördrivit några högljudda och uppspelta timmar med. Det måste vara det absolut sötaste och bästa spel som någonsin gjorts. Tror det skapades för min skull ^^

http://www.littlebigplanet.com/sv/game_guide/

 

Ni kan ju kika in på länken för att få ett hum om vad spelet handlar om, dock är detta för nummer 2 i spelserien.En liten cykeltur

Jag och kusin Yvonne upptäckte, under gårdagens sköna långpromenad,  bland annat dykänder i/vid dammen i Sandaparken. Planerade att fotografera dessa under min cykeltur ikväll, men tji fick jag! Det enda jag lyckades fånga var;

Tror dock denna tillhör någon av de andra andraserna som fanns där. Så, för att ni ska få se hur en dykand ser ut använder jag mig av Google och ett av deras bildresultat:

Det var en dykandsmamma och hennes tre småttingar jag ville föreviga, men de var tyvärr för snabba.

På väg hemåt fann jag i alla fall dessa som tröst;
Muggen

Rörstrand, Swedish Grace, Blodgivare ger med hjärtatDagens goda gärning + belöning för det =)

Idag har jag gjort en god gärning; donerat blod. NUS har brist på blod i deras lager och vill att så många som möjligt hjälper dem att fylla det. Passar bra för min del då jag verkligen vill donera mitt blod, men inte fått på grund av Hemakromatosen och blodvärdena jag haft de senaste åren. När du donerar blod får du en ersättning och jag valde en vacker, öronlös, grå kopp från Rörstrand. Nu har jag två! Jag hoppas på att kunna samla färdigt på dessa så jag har 6st och inte tvingas avstå från att lämna blod igen och därmed ha udda antal som jag har med kristallglasen... Men den bästa belöningen fick jag på väg hem från Blodcentralen vid Umeå Universitets damm. Där fanns nämligen en hel drös med änder i olika storlek ätandes på vad som var tänkt att bli gräsmatta. Räknade till dryga 30 till antalet! Så underbart vackert, jag njöt och tog in den ovanliga (åtminstone för mig) synen.
Det syns inte så bra, men i gräset på den högra bilden döljer sig alla dessa varelser. Allt från vuxna till tonåringar och små små pyttepytteänder. När jag stannade och hoppade av cykeln trodde de att jag skulle bjuda på något smaskigt och rusade fram till mig. Synd att jag inte kom på att använda mobilkameran förrän de förstått att jag inte hade något ätbart och de började gå mot vattnet. Men lite skönt att de gick också, för jag blev nästan lite rädd då alla kom mot mig på en och samma gång ^^


Sol ute!Och regnet det bara öser ner...^^

Oskyldig?


Once again; Cute Overload!


Filurer

Det roligaste med att göra fotograferingsturer är alla filurer man stöter på! När jag minst anar det sitter de där rakt framför näsan.. och vissa skrämmer livet ur mig ^^
Btw; idag har jag fått jobba lite, har varit hos barnen på Pennan =)


Grillning står näst på schemat

Snart bär det av till Carlshem och grillning med kära kusin Yvonne och systeryster U med fästman. Ska bli riktigt trevligt (trots vädret)!

(norpade bilden från Google)


fler bilder från gårkvällenMindre trevligt väder idag..

.. men då får man passa på att göra de saker som man inte ville göra då det var fint ute och hellre spenderade tiden där. För mig som har "sommarlov" innebär det i alla fall att sova ut, läsa i massor, titta på tv, surfa och annat viktigt ;)

Upptäckte nåt lite roligt i mina fotoalbum
Vår;                                                                     Sommar;


Fler bilder från sommaralbumet;


Kvällsfotografering med Sandra

Har återigen varit ute och övat min manuella fotograferingsförmåga. Tyvärr blev resultatet mindre bra denna gång, men jag bjuder självklart på några bilder ändå.

Denna blomma är i verkligehten klarröd, men misslyckades med ljusstyrkan så jag lekte lite i paint.net vilket gjorde bilden snäppet skönare för ögat (i bakgrunden syns Umeås rådhus);

Vissa bilder blev tydligen gryniga och Sandra förklarade tidigare att det berodde på ISOn, men bilderna såg fina ut i kameran så jag fortsatteatt  fotografera. Resultatet blev ju mindre bra ser jag nu och har lärt mig det till nästa gång.

Appropå Sandra, här är hon;

och här är jag ^^Vad gör man en fredagskväll då man har tråkigt?

Ger sig ut och övar Manuell fotografering! Jag har nämligen förlitat mig på Automaten annars.
Så, här är bevisen på att jag kan få till åtminstone hyfsade bilder även om jag förlitar mig helt på mig själv;


Avslutar med lite kärlek till min älskade Robert;


Kvällsvernissage

Tog en liten spatsertur runt Haga och hittade dessa vackra delarna av naturen;


Detta roar mig

Sitter och slösurfar och kikar in på sötsidan Cute Overload och hittar denna;

Hur söt var inte den då!? Krabban är nog lite udda i de flestas ögon, men jag tycker den är modig att vara lite annorlunda. =)Hittills...

... har jag tagit bort det väldans trevliga och braiga inlägget jag började komponera ihop för det blev inte alls så väldans trevligt eller braigt.

Här får ni i stället lite bilder som jag lyckats fånga under en tripp med Ullis;

Tittut!

Vi träffade på några änder som mer än gärna ville vara med på bild och visa sina vackraste sidor;


Det var inte bara änderna som var sugen på att bli fotade. Vii träffade på min fd granne Mozart från Ålidhem  som också ville bli förevigad på bild;


Vi promenerade vidare mot Gammlia och fann då dessa;


Och jag upptäckte hur coola bilder det kan bli om man använder sig av olika perspektiv. Här testas grodperspektivet;


Framme vid Gammlia;


Tack Ullis för sällskap och inspiration!


Spindlar smakar starkt!

Idag har jag arbeta på förskolan Snigeln i några timmar och fått myst och lekt med de fina småttingarna där. Oj, så jag trivs! Jag har verkligen hittat det yrke som passar mig som handen i handsken. Vid en av utestunderna hittas en spindel och med massor av små nyfikna händer ser man inte alltid var den stackars spindeln tar vägen. Inte förrän ett av barnen säger "stark" förstår man var åttabeningen försvunnit och hoppas innerligt att den inte är giftig. Barnet mår bra, måster jag tillägga, och har inte (tills jag åkte därifrån iaf) visat några symptom eller men från det annorlunda mellanmålet.

Granngården håller en tävling som jag deltar i. Det enda jag behövde göra var att skicka in ett högupplöst foto på mitt husdjur så kan jag vinna presentkort på Granngården med olika valörer samt en digitalkamera. De bidrag som väljs ut av alla inskickade foton sätts sedan ut på Granngårdens hemsida 1 augusti så folket får rösta på sin favorit. Så håll utkik det datumet på den sidan och rösta på mitt bidrag om det väljs ut. Skriver väl något här också om jag ser att jag är en av slutfinalisterna. Mitt bidrag är såklart:


Det är roligt att fotografera, speciellt då man ser resultatet

Ett nyfunnet intresse jag har är att fotografera. Vem hade kunnat ana hur skoj och avslappnande det är att ge sig ut på en fotograferingspromenad? Och hur glad man sedan kan bli av att se lyckade resultat! Här kommer lite bilder jag fångat under en tripp med Sandra längs med älven.


Sådärja!

Nu är några få utvalda äldre inlägg från den gamla (numera raderade och bortglömda) bloggen åter synliga i denna nya, fräscha och toksnygga blogg. Vissa äldre inlägg har jag sparat bara för skojs skull och vissa för att de är viktiga för mig och andra av absolut ingen anledning alls. Mina planer är att det ska uppdateras lite oftare nu än vad jag lyckats åstadkomma tidigare, så att mina nära och kära får lite insyn i mitt liv här i Umeå. Enjoy!

ps. Tack, återigen, Sandra för det finfina jobbet du gjort med min bloggdesign! <3 Hur skulle den se ut annars månntro!? ;)


DU!Copyright © Carolines virrvarr | Design by: Sandra Wall