Idag gick startskottet!

... för min fem veckor långa VFU (VerksamhetsFörlagdUtbildning). Och jag kan verkligen säga att den gick igång med en rivstart. Jag trodde att jag skulle känna igen de flesta av barnen och alla i arbetslaget. Men tji fick jag, vilken överraskning! På "min" avdelning finns inte mindre än 12 (!) nyinskolade barn (varav hälften inte behärskar det svenska språket) samt en ny (-inskolad) pedagog. Ojojoj, det är minst sagt kaotiskt, men otroligt roligt. Jag känner mig trots allt inte lika stressad som jag känt mig inför/under de övriga VFU-tillfällena. Skönt! Nu blir det till att vila ordentligt på kvällarna och nattning sker tidigt.Kräftpartajus maximus

Söta svärmor B minns från i fjol (detta partaj sker varje år) att jag inte "äter" huvudet på kräftan och köpte en låda med halva kräftor, alltså enbart oskalade kräftstjärtar (lådan innehöll även några hela). Titeln refererar till vad jag åt i helgen och i vilken kvantitet. Jag lyckades trycka i mig allt! Själv! O_o Rob och de andra hade var sin låda också, så det löd ingen nöd på dem. Det var riktigt trevligt! Har mysiga minnen från då jag var yngre och det årligen hölls kräftfest hemma hos oss. Därför är denna nyblivna tradition varmt välkommen!
Graffiti

Under föregående  kvälls-/mörkerfotografering vandrade jag genom en tunnel i närheten av mitt hus. Det luktade nymålat och jag blev nyfiken. Orsaken visade sig vara lite färsk graffitimålning på tunnelns väggar. Jag tror dessa skapelser har att göra med det event som hölls vid Stadsbiblioteket tidigare idag; graffitimålning på en buss.


Mörkerfotografering

Ikväll var jag ute och fotogaferade i höstmörkret.Kvällsnöje

Igår kväll var jag rastlös och hade tråkigt. Inget kändes intressant och roligt så jag gick från datorn till tvn, från tvn till läsning av bok, från boken till datorn, från datorn till vardagsrummet, från vardagsrummet till att skissa söta monster osv. Tillslut fastnade jag i ett försök att virka något utan mönster. Resultatet blev inte alls som det såg ut i huvudet, men någonstans måste jag ju börja och någonstans måste jag vara nöjd med mig själv för att det alls blev något.Min Jalleman är en udda filur

Han tycker nämligen om snask, godis, sötsaker O_o
Dessa är hans favoriter;

MEN! Däremot tycker han inte om det som kännetecknas som typiska kattfavoriter, som exempelvis ost och tonfisk. Konstig katt!


Äntligen!

Nej, det gäller inte besked om min sjuka dator (har fortfarande inte hört något efter ca 3v, men de sa ju 2-4v så jag får hålla mig ett tag till) utan jag och min Rob har finally skaffat oss dessert-/efterrätts-/snacksskålar eller vad ni väljer att kalla dem. Sedan vi började planera att flytta ihop har vi sagt att vi ska införskaffa nya tallrikar. Detta då jag inte alls (!) tycker om dekorationen på hans tallrikar och han får rysningar av gnisslandet som kommer av mina då de möter bestick. Lika länge har vi planerat ett besök till IKEA, men det har inte blivit av och kommer mest troligt inte bli av förrän de har byggt schabraket här i Umeå. Vi har i alla fall siktat in oss på de svarta, glansiga varianterna som finns där och någon gång ska de bli våra!
Nu ska vi bara till att köpa tallrikar och djuptallrikar också...


No Poo

Min hy mår inte bra, har aldrig gjort det och det känns som att den aldrig kommer att göra det heller. Jag använder inte mycket smink (ibland inget alls och oftast bara ögonsmink), jag tvättar mitt ansikte två gånger om dagen och har en oljefri ansiktskräm. Trots detta vill inte min hy bättra sig, utan har alltid (mer eller mindre) små vulkaner eller Finländare bosatta. Sandra har flera gånger berättat om en ansiktsrengöring/peeling som är helt utan dåliga ämnen, nämligen en blandning av askorbinsyra och ricinolja, som tydligen ska dra ut skiten ut porerna samt verka porsammandragande (inte på samma gång antar jag, det verkar ju ytterst märkligt och svårt). Jag tänker inhandla dessa två underliga ämnen, göra en blandning och testa. Så lämnar jag en redovisning på resultatet sedan. Googlade lite och fann en sida som heter No Poo och har alla möjliga olika "utan-dåliga-ämnen"-recept för alla möjliga olika tillfällen och annat som kan vara bra att veta om just No Poo. Min syster Anci är intresserad av sånt här, så detta är ett tips för dig (men du har säkert redan koll på detta).

(bild från Google)

Vet inte varför jag valde denna bilden, men tyckte den passade ;)Behövligt spontan

Igår, nästan en timma innan Clas Ohlson stängde, skyndade jag mig dit och stoppade en laserskrivare i shoppingkorgen. Jag var i akut behov av en egen då jag har skolarbete som är fruktansvärt krävande och lite hjälp på traven är då att kunna skriva ut papper utan att snylta av Sandra, Robs jobb eller vänta tills jag är på skolan. Jag köpte en billig variant från samma ställe i början av utbildningen, men den la av (som tekniska prylar verkar vilja göra hos mig) och jag har varit skrivarlös sedan ungefär två år. Min systeryster Ullis var snäll och gav mig hennes/deras gamla, men den var inte riktigt kompatibel med mig den heller så den har också flyttat. Nu är jag i alla fall ägare av en fullt fungerande;

Snälla, lev länge!Och lite till

när jag såg denna;

och dessa söta film -er, från samma ställe.


Jag dog lite

när jag såg dessa bilder på Cuteoverload:


Det finns bara dåliga kläder...

Igår när jag tittade ut genom fönstret såg jag hur grått och otroligt trist det var ute. Regnet öste ned och så klart skulle jag tvunget måste ta mig till skolan för lektioner och annat skolrelaterat. Suck. Så när jag piffat till mig (det är ju ändå bara i början av terminen och man fortfarande orkar bry sig om utseendet) och det är dags att ta på ytterkläder ställs jag inför ett dilemma; bylsa på sig det tjocka regnstället (tältet) eller ta paraplyet. Piffad som jag var valde jag paraplyet. Dels för att jag inte orkade, dels för att jag inte ville förstöra min vackra uppenbarelse med ett tält och dels för att det är så himlarns mycket svalare att spatsera utan tältet på. Men jag skulle ha valt tältet ändå, för det regnade inte bara utan blåste också. Rejält dessutom. Är det någon skillnad på att använda paraply i regn mot att använda det i blåsigt regn, undrar ni? Jo, det är ju det och jag ska berätta varför. Eller, jag ge er en synlig förklaring istället;

suck

Efter skolan var jag således på jakt efter ett nytt (helt) paraply och hittade mig ett riktigt sött. Det får ni se en annan gång, då det inte blåser ute.

Appropå regn:Det enda positiva med regnigt väder är att jag då kan använda mina nya fina stövlar!


Jag kommer bli rik!

Av att sälja kurslitteratur till bättre behövande. Sandra har varit så snäll idag och hjälpt mig kolla genom den stora och proppfulla lådan med gammal kurslitteratur för att se vad som kan läggas ut på Blocket och vad som kan vara bra att spara för framtiden. Vi har dessutom funderat över vilket pris jag skulle kunna begära för dessa. Det är en otroligt svår process, för priset beror på många olika saker; ordinarie pris, skick, hur mycket jag vill tjäna, konkurrens och huruvida ivrig jag är att bli av med den. Jag ser med glädje fram emot att inkassera dessa stora slantar för då kanske jag gör slag i saken och köper mig en hood från Spirithoods. De har helt otroligt vackra, praktiska och söta vinterccessorarer. Mössa, halsduk och vantar i ett! Jag är mycket sugen på en av dessa;

Det bästa med att köpa en av de "pro-blue" är att en del av intäkterna går till att rädda utrotningshotade djur. Främst de i kyligare klimat (verkar det som), som exempelvis isbjörn och snöleopard. Jag gillar!


Tack Lady Thirty!

I veckan kom min vinst från tävlingen Lady Thirty hade för ett tag sedan. Snacka om lycka då det äntligen damp ned på golvet i hallen! Nu tänker jag avslöja vad det hemliga innehållet i det hemliga paketet var;

Tack igen Lady Thirty! =)


Den som väntar på något gott...

Nu är den äntligen klar, mitt söta lilla kärleksmonster! Jag kunde inte göra klart den tidigare då jag inte hade vitt filttyg, men efter ett besök hem till mammas pyssellager fyndade jag en liten bit som räckte till krabatens ansikte. Tyvärr dök nya problem upp då, för tygbiten skulle tydligen limmas fast med textillim och målas på med textiltuschpennor. Jag sket fullständigt i dessa dilemman och mcgyversmart som jag är lyckades jag utomordentligt bra ändå måste jag säga. Med lite tuggummi och smink från handväskan är den nu redo att visas upp!


P.S. Jag skämtade såklart om vilka saker jag använde, busig som jag är, och klarade mig med vanliga tuschpennor och sytråd. ^^ D.S.


Copyright © Carolines virrvarr | Design by: Sandra Wall